Вівторок, 07.05.2024, 00:24Вітаю Вас Гість | RSS
ФІНАНСИ ДЛЯ ДІТЕЙ
Меню сайту
Категорії розділу
Мультфільми про гроші [2]
Мотивуючі фільми [3]
Мотивація для дітей [3]
Рекомендована література [1]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Травень » 28 » Поради, які допоможуть батькам виховувати дітей без криків і покарань
15:30
Поради, які допоможуть батькам виховувати дітей без криків і покарань

Поради, які допоможуть батькам виховувати дітей без криків і покарань

 

 

     Іноді нам хочеться покричати на дітей. Зазвичай цей імпульс відбувається в моменти емоційних спалахів, розчарування чи істерики. При цьому більшість розуміє, що ні до чого доброго це не приведе. Це зменшує довіру дитини до нас і шкодить її самооцінці. В подальшому це призводить до ще більших проблем з поведінкою. Замість цього в процесі виховання варто створювати для дітей розумні границі і співчувати їм. Тоді вони виростуть впевнені в собі і емоційно здоровими.

1. Слідкуй за собою. Чим більше про себе піклуєшся – тим більше отримуєш задоволення і відповідно енергії для виховання дитини.

2. Поважай свої кордони. Любити дитину не означає завжди дозволяти їй робити те, що вона хоче.

3. Пам»ятай, що це дитина! Виходячи на прогулянку з дитиною пам»ятай, що вона завжди отримує новий досвід, не заставляй її поводитись як дорослі.

4. Контролюй свої переживання Як тільки ти починаєш хвилюватися щодо поганої поведінки своєї дитини вона відчуває це і слідує тим шляхом, на який ти її направляєш. Якщо говорити дитині, що вона погана – вона такою і стане.

5. Борись зі своїм минулим Не дозволяй своєму минулому впливати на виховання дитини. Давай дитині любов і розуміння

6. Позбавляйся почуття провини Провина і стид – це найнижчі емоції, які може відчувати людина. З іншої сторони знаходяться любов і співчуття. Якщо тобі здається, що ти недостатньо робиш для дитини, то скоріш за все ти марно себе накручуєш. Пам»ятай, що в кожний момент виховання ти робиш максимум для своєї дитини.

7. Переконайся, що проводиш з дитиною достатньо часу. Увага – це одна із головних дитячих потреб. Іноді негативні емоції дитини являються наслідком недостатньої уваги. Ти даєш дитині занадто багато свободи. Тому в деякі моменти потрібно повністю посвячувати себе дитині і не відволікатись ні на що.

8. Дай дитині вільний час. Дитині потрібна можливість самостійно пізнавати світ. Вона повинна розвиватись, пізнавати своє тіло і предмети, які її оточують. Чим старша дитина, тим на більшій відстані повинні знаходитись батьки.

9. Дитина повинна відчувати, що її розуміють. Розуміння дуже важливо для дитини. Дитина може трохи противитись, коли ти не дозволяєш їй що-небудь, але повинна бачити твоє розуміння. Потрібно пояснити дитині чому ти не дозволяєш їй робити те чи інше.

10. Попередньо попереджуй дитину про зміну активності. Деякі діти емоційно реагують на різкі переміни. Їм потрібно дати час для того, щоб вони пристосувались. Можливо, потрібно буде декілька раз нагадати дитині.

11. Поважай дитину як особистість. Дитина – це окрема особистість і її потрібно поважати. Не підвищуй голос. По відношенню до себе використовуй слово я, а не тато або мама.

12. Виявляй повагу до тіла своєї дитини. Говори дитині, коли хочеш її взяти на руки чи доторкнутись. Якщо дитина не хоче – не роби цього. Дитина повинна розуміти, що ти поважаєш її вибір.

13. Звертайся за допомогою. Якщо ти відчуваєш, що втомився – не бійся в цьому признатись. Скажи своїм рідним, що тобі потрібно відпочити. Пам»ятай, що прохання про допомогу – це зовсім не вияв слабкості. Надіємось, ці поради допоможуть зберегти емоційне здоров»я тобі і твоїй дитині. Бажаємо отримувати тільки задоволення від виконання батьківських обов»язків.

Категорія: Мотивація для дітей | Переглядів: 693 | Додав: Financekids | Теги: поради батькам | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites