Понеділок, 06.05.2024, 19:45Вітаю Вас Гість | RSS
ФІНАНСИ ДЛЯ ДІТЕЙ
Меню сайту
Категорії розділу
Мультфільми про гроші [2]
Мотивуючі фільми [3]
Мотивація для дітей [3]
Рекомендована література [1]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Травень » 28 » НАЙБІЛЬШІ ПОМИЛКИ БАТЬКІВ ПІД ЧАС КОНФЛІКТУ З ДИТИНОЮ
15:25
НАЙБІЛЬШІ ПОМИЛКИ БАТЬКІВ ПІД ЧАС КОНФЛІКТУ З ДИТИНОЮ

 

НАЙБІЛЬШІ ПОМИЛКИ БАТЬКІВ ПІД ЧАС КОНФЛІКТУ З ДИТИНОЮ

1. Оцінювати дитину, а не вчинок «Яка погана дитина!», «Ти такий неслухняний!» Дитина хороша завжди, тільки вчинки бувають іноді погані. Так що говорити і оцюнювати потрібно саме вчинок. Щоб дитина не почала сумніватись в любові до себе.

2. Використовувати переваги дорослого Іноді батьки забирають у дитини заборонену річ і кладуть високо на полицю. Тоді у дитини виникає відчуття неповноцінності, вона ображається і злиться. А ми замість того, щоб допомогти їй вийти з конфлікту, залишаємо її на самоті і просимо подумати над своєю поведінкою.

3. Маніпуляції з допомогою тиску на матеріальне. Наприклад, під час конфлікту батьки часто погрожують не купити обіцяну іграшку чи солодощі. Цим можна швидко добитись результату і дитина почне поводити себе краще. Але вона буде думати про те, щоб отримати вигоду, а не про те, що поводиться погано і не про почуття батьків. А коли дитина стане дорослішою вона почне розуміти, що себе потрібно поводити добре тоді, коли потрібно їй щось отримати, а свою злість почне накопичувати в собі.

4. Агресія, фізичне покарання, крик. В такому випадку дитина переймає таку поведінку. Вона робить висновок, що правий той, хто сильніший і більше агресивний. Або дитина може злякатись такої поведінки дорослого і потім всі стосунки будуються на страху.

5. Заставляти дитину просити пробачення за найменші провини коли самі так не робите . Якщо хочете щоб дитина вибачалась і визнавала свою провину – покажіть їй приклад. Тільки особистим прикладом можна навчити дитину просити пробачення щиро, а не механічно.

6. Наказувати публічно. Наказувати і виховувати дитину краще наодинці. Наказування дитини на очах інших людей принижує її.

Категорія: Мотивація для дітей | Переглядів: 708 | Додав: Financekids | Теги: діти, помилки батьків | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites